Inbreker steekt agent met schroevendraaier

dinsdag 15 juli 2014

Zutphen - In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 juli is een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een gezondheidscentrum aan de Gerard Doustraat in Zutphen. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en stak een agent met een schroevendraaier die daarbij lichtgewond raakte. De Amsterdammer zelf raakte ook gewond door de inzet van de politiehond.

De politie kreeg omstreeks 03.00 uur via de alarmcentrale eenmelding, dat er werd ingebroken in het gezondheidscentrum. Meerderepolitie-eenheden, waaronder een hondengeleider gingen naar het bewuste pand. Opde fietsersbrug naar Warnsveld zagen agenten een fietser met enkele tassenrijden. Bij het zien van de agenten stapte hij af en vluchtte met zijn buit debosjes in.

Verdachte steekt met schroevendraaier

De agenten probeerden de man aan te houden, maar hij verzettezich hevig. Daarbij stak hij met een schroevendraaier op een agent in. Dezeraakte lichtgewond maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Politiehond ingezet

De man bleef zich verzetten en gezien zijn verzet met deschroevendraaier werd de diensthond ingezet. Ook nu gaf de Amsterdammer zichniet gewonnen en vluchtte hij via de bosjes naar de Den Elterweg. Hier wist depolitiehond hem te achterhalen en kon de verdachte na een worsteling wordenovermeesterd. Hij liep door de inzet van de politiehond behoorlijk letsel op enis voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Rechter-commissaris

Een medewerker van het gezondheidscentrum heeft ondertussenaangifte gedaan en de gestolen spullen zijn voorlopig in het bezit van depolitie. Het onderzoek wordt voortgezet en de verdachte wordt binnenkortvoorgeleid voor de rechter-commissaris.

2014096027

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rha | 112 alarmeringen Rha | Goedkoop Tanken in Rha | Supermarkten in Rha | Weerbericht Rha